Marc groet de dingen

Intelligentie is het vermogen creatief te bouwen met blokjes van kennis.

Intercommunale werking

Als je in een rivier een steen opheft, komt er heel wat modder en zand vrij. Het water ziet er dan even héél vuil uit. Mijn doel is bijna bereikt. Bij de aanvang van deze legislatuur had ik 1 droom en die droom werd me abrupt ontnomen, zomaar zonder reden! Ik moest wel heel wat stenen omdraaien om te zoeken waar het antwoord lag. Nu zit ik rustig langs de oever en kijk ik hoe het water en de rivier zich herstellen gaat.

Het grootste probleem is nu dat men ineens het kind met het badwater wil gaan weggooien.

Dat betreur ik ten zeerste, want in se doet de intercommunale ( ik kan enkel spreken voor diegene waar ik in zetel ) haar core-business prima tot zelfs uitstekend. Het zijn de “beslommeringen” en “randactiviteiten” waartoe ze verplicht worden, waar het grondig misloopt. Het treft ons, als eindgebruiker, serieus in de portemonnee. Laat de netbeheerder hun net beheren in de strikte zin van het woord en onze factuur zakt met zomaar met 20% wat het distributietarief betreft.

De stelling die ik las dat vooral bij de energie-intercommunales véél geld van onze factuur weer terugvloeit naar de gemeentes klopt en dat kluwen ontwarren is voor mij, als niet boekhouder, schier onmogelijk. Langs de andere kant werden al m’n vragen om verheldering steevast beantwoord. Naar vorm ok, naar inhoud? Ik ben nog steeds bezig met “factchecking”.

Toch overweeg ik hier ook kenbaar te maken wat de taak van een mandataris kan zijn. Zo geef ik dan via deze pagina een verantwoording voor mijn verloning van 205 euro brutto, waarvan ik 20% doorstort naar Dorpslijst Sander.

Iets met #vettesoep of #vet #soep ?

Mijn overzicht start hier

%d bloggers liken dit: